Kako? Lako!!!!

Kako? Lako!!!!

Na slavljenike ne možete računati da će animirati ljude, jer će se oni od šoka povratiti tek za par dana. Oni su u stanju samo da slepo prate vaša uputstva, smeju se, plaču…

Otprilike bi trebalo na svakih sat vremena rasporediti gegove jer je toliko potrebno da se u svakom natenane uživa, prokomentariše, a u krajnjem slučaju, vrlo godi i kada vas pohvale.

Sledi čin venčanja – neki od učesnika su već morali da se deklarišu kao KUM i KUMA ako pravi nisu tu i sledi “obnova zaveta” – kako se to danas popularno kaže.

Ovaj momenat i eventualno govor kuma za stolom mogu biti zamišljeni kao emotivni momenti u kojima želite da istaknete vrline slavljenika kao bračnih partnera, kao prijatelja… a možete i tu da dodate dozu humora, recimo tako što će kum čitati govor, a kuma svima deliti parče toalet papira umesto maramice – aludirajući da će svi plakati zbog “govora”.

Kada ste se najeli, zabavili igrajući, potrebna je nova doza adrenalina – savršen momenat da se “mladencima” daju pokloni.

Neko treba da bude voditelj i redom proziva goste da predaju poklon. Naravno da ni ovo nije skupo.

Malo sam dosadna sa kineskim radnjama ali tamo tako jeftino možete kupiti usisivač, frižider, TV… igračku.

Jedino je važno poklone upakovati u što veću kutiju i pošto je sama igračka mala, ostatak kutije popunite zgužvanim papirima da još moraju i da “rone” po kutiji da ih nađu. Recimo, kuma može dati veliku kovertu punu para (savršene su one naše iz doba inflacije), A OD KUMA… uzmite veliki ključ, recimo onaj što bebe žvaću zbog zubića, i izvedite sve goste napolje na parking da se vidi kumov poklon. Naravno da je auto igračka ali je bitno da ima mašnu i da je “parkiran” na parkingu kao i svi drugi.

Ove detalje ćete prepričavati godinama i uvek će vam izmamiti osmeh.

Na kraju, torta u ponoć sa vatrometom. Ukras za tortu “mladence”, možete i sami napraviti od ping-pong loptica i iscrtati likove flomasterom.

Obećala sam jeftinu organizaciju, ali svi znamo da hrana i piće nisu jeftini ali u skladu sa svim ostalim i to može biti vrlo improvizovano. Ako vam svima škripi keš, neka svaka žena napravi neku pitu od onog što ima u kući, neka svako ponese piće koje će piti ili ga ima u kući… i to je to.

U svemu je važna samo namera!

Ako vam se članak dopada podelite sa prijateljima

Ostavite odgovor